Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
tk@turvallisuuskomitea.fi

mosa

Valmiuspäälliköt

Jokaisessa ministeriössä on nimetty pää- tai sivutoiminen valmiuspäällikkö. Ministeriön valmiuspäällikkö toimii kansliapäällikön apuna varautumiseen ja turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Valmiuspäällikölle kuuluvat tehtävät määrää asianomainen ministeriö.

Valmiuspäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa hallinnonalan varautumiseen liittyvä valmiussuunnittelu, materiaalin varaaminen ja henkilöstön koulutus. Valmiuspäällikkö vastaa hallinnonalan turvallisuustoiminasta ja varautumisjärjestelyistä siten, että ne muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden ja huolehtii varautumisjärjestelyjen yhteensovittamisesta muiden hallinnonalojen kanssa. Valmiuspäällikkö osallistuu valmiusharjoituksiin ja muihin koulutustilaisuuksiin hallinnonalansa asiantuntijana.

Valmiuspäälliköt kokoontuvat säännönmukaisesti noin kuukausittain yhteen sovittaakseen eri hallinnonalojen välisiä varautumiseen liittyviä kysymyksiä. Valmiuspäällikkökokouksen koonpanossa on ministeriöiden lisäksi edustettuna asiantuntijoita eri laitoksista ja virastoista. Häiriötilanteissa valmiuspäälliköt voidaan kutsua koolle ylimääräiseen kokoukseen. Ylimääräisessä kokouksessa pyritään löytämään kaikkien viranomaisten mahdollisuudet tukea kyseessä olevan kriisin ratkaisussa johtovastuussa olevaa hallinnonalaa. Valmiuspäällikkökokouksen puheenjohtajana toimii valtioneuvoston turvallisuusjohtaja. Turvallisuuskomitean sihteeristö toimii valmiuspäällikkökokouksen sihteeristönä.

 

tk footer valk

 

 

Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
Telefaksi: 09 160 88244

Yhteydenotot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.