Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
tk@turvallisuuskomitea.fi

mosa

Järjestöt

Suomi on maailmanlaajuisesti tarkasteltuna järjestötoiminnan ykkösmaita; maassamme on noin 130 000 rekisteröitynyttä yhdistystä. Monet näistä osallistuvat viranomaisten tukena suomalaisen yhteiskunnan kriisivalmiuden parantamiseen. Järjestöt toimittavat apua myös ulkomaille silloin, kun tukea tarvitaan esimerkiksi sodan tai luonnononnettomuuden vuoksi. Usein järjestöt ovatkin kriisiin sattuessa paikalla ensimmäisinä.

Järjestöjen vahvuutena on oman alansa asiantuntemus ja laaja koulutettujen vapaaehtoisten verkosto. Monille kansalaisille järjestöt tarjoavat oivan tavan lisätä osaamistaan ja taitojaan. Järjestöissä voi toimia esimerkiksi ensiapupäivystäjänä, etsintäpartion jäsenenä, henkisen tuen vapaaehtoisena tai vapaaehtoisena palokuntalaisena.

Turvallisuuskomiteassa järjestöt ovat edustettuna monipuolisesti. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöä (SPEK) edustaa Turvallisuuskomiteassa SPEK:n puheenjohtaja Simo Weckstén. Turvallisuuskomitean sihteeristössä järjestöjä edustaa koulutussuunnittelija Jussi-Pekka Kotilainen.

Suomen Punainen Risti

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK)

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK)

 

tk footer valk

 

 

Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
Telefaksi: 09 160 88244

Yhteydenotot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.