Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
tk@turvallisuuskomitea.fi

mosa

Ajankohtaista

Turvallisuuskomitea kokoontui 9.10. 2017. Kokouksessa päätettiin tukea esitettyä poikkihallinnollista toimintamallia, jolla turvataan Suomen terveysturvallisuusjärjestelmän valmius vastata laajoihin terveysuhkiin.

Turvallisuuskomitea hyväksyi 20.9 2017 kokouksessaan vesihuollon varautumista koskevan lausunnon.

Hallituksen strategiaistunto hyväksyi Yhteiskunnan turvallisuusstrategian luonnoksen (YTS 2017). YTS etenee seuraavaksi tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan käsittelyyn 13.10 sekä eduskunnan valiokuntien kuultavaksi. Valtioneuvoston yleisistunnon hyväksynnän jälkeen strategian julkaisu on suunniteltu marraskuun alkuun.

Turvallisuuskomitea kokoontui keskiviikkona 20.9.2017. Kokouksen pääaiheina olivat yhteiskunnan turvallisuusstrategian luonnoksen ja vesihuollon lausunnon hyväksyminen.

Turvallisuuskomitea järjesti yhdessä järjestöjen kanssa kokonaisturvallisuusaiheisen seminaarin 19.9.2017 Säätytalolla. Seminaari käsitteli Suomen tämän hetkistä turvallisuusympäristöä ja sen muutosta järjestökentän näkökulmasta. Lisäksi tuotiin esiin järjestöjen rooli osana yhteiskunnan varautumista ja kokonaisturvallisuutta nyt ja tulevaisuudessa.

Yhteiskunnan elintärkeät toiminnot turvataan viranomaisten, elinkeinoelämän sekä järjestöjen ja kansalaisten yhteistoimintana. Järjestöjen ammatillinen osaaminen ja koordinoitu vapaaehtoistoiminta ovat merkittävässä roolissa yhteiskunnan varautumisessa.

torstai, 07 syyskuu 2017 17:12

Ennakointitietoa tarvitaan

Kokonaisturvallisuuden ennakointityötä koskevaan seminaariin osallistui suuri joukko yhteiskunnan eri alojen asiantuntijoita viranomais-, järjestö-, tutkimus-, ja yrityssektoreilta. Asiantuntijat arvioivat yhdessä tulevaisuuden kehityslinjoja eri teemoista, kuten esimerkiksi taloudesta, kyberturvallisuudesta tai sosiaalisesta ulottuvuudesta.

tiistai, 05 syyskuu 2017 09:18

Kokonaisturvallisuuden ennakointityö etenee

Turvallisuuskomitea käynnisti kuluvan vuoden maaliskuussa kokonaisturvallisuuden ennakointiprosessin, jonka tavoitteena on tuottaa ennakointitietoa Yhteiskunnan turvallisuusraporttiin poliittisen päätöksenteon tueksi. Asiantuntijat kokontuvat tänään 7.9 seminaariin jatkamaan yhteistä pohdintaa tulevaisuuden kehityskulusta.

Turvallisuuskomitea on mukana valtioneuvoston avointen ovien päivässä 26. elokuuta Säätytalolla klo 10–14. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä -viikonloppua, jolla juhlistetaan suomalaista avointa yhteiskuntaa, hyvää hallintoa ja sananvapautta. Avoimet ovet -päivän tavoitteena on ilmentää suomalaista avointa yhteiskuntaa, hyvää hallintoa ja sananvapautta.

Sivu 1 / 5
FaLang translation system by Faboba

tk footer valk

 

 

Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
Telefaksi: 09 160 88244

Yhteydenotot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.