Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
tk@turvallisuuskomitea.fi

mosa

Ajankohtaista

Turvallisuuskomitea julkaisi 20.4.2017 Suomen kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelman, joka kokoaa yhteen julkisen hallinnon merkittävät kyberturvallisuutta parantavat hankkeet ja toimenpiteet vuosille 2017–2020. Ohjelma on jaettu kolmeen kokonaisuuteen, joissa ensimmäisessä ovat johtamiseen, säädöksiin ynnä muihin liittyvät ei-teknisluontoiset toimenpiteet.

tiistai, 18 huhtikuu 2017 12:44

Kodin kyberopas - ohjeita digitaaliseen arkeen

Kodin kyberopas toimii ohjeenasi digitaaliseen arkeen. Tämä opas neuvoo huolehtimaan niistä perusasioista, jotka auttavat toimimaan turvallisesti internetissä ja ymmärtämään kyberturvallisuutta. Opas sisältää runsaasti esimerkkejä, jotka avaavat kybermaailman riskejä ja mahdollisuuksia.

 

Suomen kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelmassa vuosille 2017–2020 tarkastellaan kyberturvallisuuden kehittämistä valtion, maakuntien, kuntien, yritystoiminnan ja kolmannen sektorin muodostamassa palvelukokonaisuudessa, jossa kansalainen, yksilö on asiakkaana. Digitaalisista palveluista ja niiden kyberturvallisuudesta valtaosa tuotetaan elinkeinoelämän toimesta kansallisissa ja kansainvälisissä palvelukokonaisuuksissa ja -verkostoissa.

 

 

Nuku rauhassa -kampanja tuo yhteen kaikki keskeiset maanpuolustus- ja turvallisuustoimijat.

Turvallisuuskomitea hyväksyi Suomen kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelman. Turvallisuuskomitea kokoontui maanantaina 10.4.2017 vuoden kolmanteen kokoukseensa, jonka pääaiheina olivat Suomen kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelman hyväksyminen sekä yhteiskunnan turvallisuusstrategia 2017 päivityksen esittely.

Suomella on erinomainen valmius vastata erilaisiin laajoihin terveysuhkiin, kuten esimerkiksi influenssapandemiaan ja mikrobilääkeresistenssiin. Toisaalta löytyy myös kehitettävää.

Asiantuntijaryhmä arvioi Suomen terveysturvallisuutta poikkeuksellisen laajassa kansainvälisessä arvioinnissa 27.–31. maaliskuuta. Maailman terveysjärjestö WHO:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen asiantuntijat selvittävät Suomen valmiutta vastata laajoihin terveysuhkiin.

Turvallisuuskomitea on myöntänyt vuoden 2016 Timanttiteko-palkinnon 112 Suomi -sovellukselle, jonka ovat kehittäneet Hätäkeskuslaitos ja Digia Oyj. Palkinto jaettiin Suomen Erillisverkot -konsernin järjestämässä kriittisen viestinnän ja turvallisuusalan ammattilaisten Erve Foorumissa 16.3.2017.

keskiviikko, 15 maaliskuu 2017 12:49

Yhteiskunnan turvallisuus 2016 -raportti valmistui

Turvallisuuskomitea seuraa ja arvioi yhteiskunnan varautumista ja raportoi siitä vuosittain Tasavallan presidentille ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittiselle ministerivaliokunnalle. Valiokunta käsitteli raporttia 15.3.2017. Raportissa esitetään kaikkien ministeriöiden sekä Turvallisuuskomitean elinkeinoelämän ja järjestöjen edustajien analyysit toimintaympäristön muutosten, varautumisen kehittymisen, häiriötilanteiden hallinnan ja resurssien näkökulmista. Julkaistussa raportissa uusina asioina arvioitiin tutkimuksen, onnettomuustutkinnan sekä koulutuksen ja harjoitusten kehittymistä. Arvion muodostama tilannekuva tukee kokonaisturvallisuuden kehittämistä.

Sivu 1 / 4
FaLang translation system by Faboba

tk footer valk

 

 

Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
Telefaksi: 09 160 88244

Yhteydenotot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.